Sposób przygotowania:
Wołowina z jabłkami
Gotujemy 2 szklanki wody z czosnkiem, octem i przyprawami.Kiedy wystygnie wkładamy do tego mięso i wstawiamy wszystko do lodówki na 3 godziny. Wyjmujemy mięso i obsmażamy je na oleju a następnie okręcamy je folią i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 200*C.Na tłuszczu na którym obsmażaliśmy mięso szklimy cebulę i czosnek. Dodajemy do nich tymianek oraz rozmaryn. Wlewamy bulion oraz dodajemy śmietanę zmieszana z mąką.Wycinamy z jabłek środki ale tak by nie zrobić dziury na wylot. Wkładamy tam dżem z porzeczek.Pieczemy jabłka w piekarniku. Topimy boczek, dodajemy pieczarki i smażymy razem. Dodajemy do nich ugotowany makaron. Mięso kroimy w plastry, polewamy sosem. Podajemy z jabłkami i makaronem. Smacznego!