Sposób przygotowania:
Wołowina z jabłkami na ostro
Mięso umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem. Boczek pokroić w słupki. W mięsie ostrym nożem zrobić głębokie nacięcia, naszpikować je boczkiem. Mięso oprószyć solą i pieprzem cayenne, odstawić na 10-20 minut. Jabłko umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zrumienic mięso i następnie przełożyć je do dużego rondla. Dodać masło, starte jabłko, cebulę, musztardę i przyprawy. Zalać połową szklanki wody i dusić pod przykryciem 1-1,5 godziny, co jakiś czas przewracając mięso. Pieczeń wyjąć, pokroić, włożyć do rondla. Jabłka