Sposób przygotowania:
Wyborne żeberka.
Mięso nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem odstawiamy na 4-5 godzin do lodówki. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i dokładnie obsmażamy żeberka z każdej strony na złoty kolor, około 5 minut z każdej strony, zabieg ten pozwoli na zamknięcie wszystkich smaków w środku. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy sosem sojowym, posypujemy kminkiem, dodajemy goździk, wlewamy wino. Wszystko pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 1,3 godziny, pamiętajmy aby mięso co 20-30 minut przewracać, ostatnie 15 minut pieczenia zdejmujemy pokrywkę tak aby się ładnie przypiekło. Na patelni smażymy na tłuszczu pokrojoną cebulę oraz strąki grochu, solimy i pieprzymy do smaku. Gdy mięso jest gotowe układamy, kolejno usmażoną cebulę, ugotowany ryż i na górę żeberka, polewamy wytworzonym podczas pieczenia sosem. SMACZNEGO.