sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 394]

Wyśmienita gulaszowa zupka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pożywna zupa w sam raz na jesienne dni. Podsmażane wcześniej mięso nadaje jej aromatycznego smaku a przyprawy wyrazistości.

Wyśmienita gulaszowa zupka

Składniki:

Wyśmienita gulaszowa zupka

 

 

Sposób przygotowania:

Wyśmienita gulaszowa zupka
Mięso gulaszowe podsmażamy w garnku. Zalewamy wodą. Kiedy zacznie wrzeć dodajemy kostkę, ziele angielskie oraz liść laurowy. Paprykę, pieczarki, marchewkę, pietruszkę, pora, selera oraz cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru. Kiedy warzywa będą półmiękkie dodajemy pokrojone w kostkę i opłukane ziemniaki oraz pomidory w puszki. Pod koniec gotowania dokładamy fasolę. Doprawiamy całość paprykami w proszku, pieprzem i solą. Zaprawiamy zupę mąką wymieszaną w 1/4 szkl zimnej wody. Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Gęstość zupy możemy zwiększyć dodając większa ilość warzyw.