Sposób przygotowania:
Zupka gulaszowa z ziemniakami
Do garnka z woda ok 3 litry wkładamy udko ,liść laurowy i kilka kulek pieprzu . Gotujemy ok 10 min ,dodajemy przyprawę uniwersalną . Ziemniaki obieramy z łupiny kroimy w kostkę ,paprykę czerwoną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy także w kostkę ,marchewkę ścieramy na tarce duże oczka . Warzywa wkładamy do zupy i gotujemy. Gdy udko jest miękkie obieramy je od kości ,mięso wkładamy do zupy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę kropimy sosem sojowym i odstawiamy na ok 10 min do lodówki . Na patelni na połowie masła czyli 1 łyzeczka podsmażamy pokrojoną kiełbasę i posiekana cebulę dodajemy łyżeczkę papryki słodkiej mieszamy ,dolewamy nabierkę wywaru z zupy ,mieszamy i wlewamy do garnka z zupą. Na drugiej połowie masła podsmażamy pierś na złoto. Gdy jest podsmażona wkładamy ją do garnka z zupą . Wszystkie szkodniki zupy zagotowujemy i dodajemy sos pieczeniowy rozrobiony w 1/2 szklance wody . Mieszamy .Gotujemy chwile zupkę . Zaciągamy śmietaną 18 procentową . Dodajemy posiekana natkę pietruszki już nie gotujemy . Doprawiamy pieprzem świeżo mielonym