Sposób przygotowania:
Zapiekana rybka ze szpinakiem w cieście
Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie. Na koniec dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Ciasto farncuskie kroimy na 4 równę części. Układamy na nich 4 posolone kawałki łososia. Na łososiu układamy szpinak i rozmsmarowujemy go rybce. Brzegi ciasta z prawej i lewej strony sklejamy razem. Sklejamy też delikatnie górę i dół naszej koperty. Takie koperty układamy na papierze do pieczenia - sklejona część dołem do papieru. Robimy cztery takie koperty. Roztrepanym jajkiem smarujemy ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach.