Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki z szynką
Ugotowane ziemniaki w mundurkach obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać 2 jajka, mąkę i tyle mleka aby uzyskać konsystencję jak na naleśniki. Zmiksować i usmażyć naleśniki.
Przygotować 2 sosy. Pierwszy: śmietana + starty ser + przyprawy. Drugi: śmietana + szynka + przyprawy.
Wysmarować tłuszczem naczynie żaroodporne. Układać naleśniki na przemian z sosami. Na koniec posypać serem i zapiec w temperaturze 180 st. C przez 35 minut. Smacznego.
Przygotować 2 sosy. Pierwszy: śmietana + starty ser + przyprawy. Drugi: śmietana + szynka + przyprawy.
Wysmarować tłuszczem naczynie żaroodporne. Układać naleśniki na przemian z sosami. Na koniec posypać serem i zapiec w temperaturze 180 st. C przez 35 minut. Smacznego.