Sposób przygotowania:
Zapiekanka Gosi
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Studzimy. Ziemniaki kroimy w plastry i połowę układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i połową posypujemy ziemniaki. Następnie układamy 5 plastrów kiełbasy szynkowej, 2 plastry boczku pokrojone w paski oraz połowę polędwicy drobiowej pokrojonej w kostkę. Na wędlinach układamy plastry pomidora (kroimy jednego pomidora), a na pomidorach paski sera topionego (plaster sera topionego kroimy w paski) i połowę startego na tarce żółtego sera. Po czym na serze ponownie układamy warstwami resztę ziemniaków, cebuli, wędlin, plastry pomidora i resztę żółtego sera. Jajka roztrzepujemy, wlewamy mleko, dodajemy sól oraz pieprz do smaku i całość mieszamy. Po czym jajkami polewamy zapiekankę. Zapiekamy w piekarniku ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Gotową zapiekankę posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.