Sposób przygotowania:
Zapiekanka hiszpańska
Ziemniaki podgotować w osolonej wodzie, a następnie ostudzić i pokroić w półplastry.
Boczek, cebulę, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Następnie boczek podsmażyć na oleju, a potem dodać cebulę, paprykę, pieczarki przyprawić szczyptą soli, pieprzu, papryki słodkiej, majeranku, ziół prowansalskich i podsmażyć.
Ziemniaki, boczek i warzywa połączyć, a następnie wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy żaroodpornej.
Jajka rozmącić ze śmietaną, dodać przyprawę do ziemniaków wymieszać i tak przygotowanym sosem zalać składniki w formie.
Zapiekać pod przykryciem około 60 minut w temperaturze 180°C.
Po zakończeniu czasu pieczenia zapiekankę można posypać tartym serem i zapiec, aż ser się rozpuści.
Boczek, cebulę, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Następnie boczek podsmażyć na oleju, a potem dodać cebulę, paprykę, pieczarki przyprawić szczyptą soli, pieprzu, papryki słodkiej, majeranku, ziół prowansalskich i podsmażyć.
Ziemniaki, boczek i warzywa połączyć, a następnie wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy żaroodpornej.
Jajka rozmącić ze śmietaną, dodać przyprawę do ziemniaków wymieszać i tak przygotowanym sosem zalać składniki w formie.
Zapiekać pod przykryciem około 60 minut w temperaturze 180°C.
Po zakończeniu czasu pieczenia zapiekankę można posypać tartym serem i zapiec, aż ser się rozpuści.
ewasng
luna
Sarenka
jovi
To prawda, są bardzo dobre i przede wszystkim syte:)
kinga
Natala1210
kasik12
montajka
Mandaryna
kasik12