Sposób przygotowania:
Zapiekanka na bagietce - trochę inaczej
1. Pieczarki obrałam i starłam na tarce na plasterki. Usmażyłam na oliwie z odrobiną przyprawy vegeta śródziemnomorska- ale mogą być sól i pieprz i ew. zioła prowansalskie
2. Ser starłam na wiórki
3. Bagietkę przecięłam na pół i posmarowałam masłem.
4. Na każdą bagietkę dałam pieczarki, na to przekrojone plasterki wędliny i pozostałe składniki: - bagietka na ostro: salami, papryczka pepperoni pokrojona w plasterki, oliwki, cebulka - bagietka łagodna: szynka, kukurydza, oliwki, cebulka Posypałam to serem i ziołami prowansalskimi
5. Włożyłam do nagrzanego piekarnika i zapiekłam 8 minut w 180 stopniach.
6. Polałam sosem wg. uznania i na wierzch dałam ogórka kwaszonego, pomidorka, sałatę i kiełki. Były pyszne:)
2. Ser starłam na wiórki
3. Bagietkę przecięłam na pół i posmarowałam masłem.
4. Na każdą bagietkę dałam pieczarki, na to przekrojone plasterki wędliny i pozostałe składniki: - bagietka na ostro: salami, papryczka pepperoni pokrojona w plasterki, oliwki, cebulka - bagietka łagodna: szynka, kukurydza, oliwki, cebulka Posypałam to serem i ziołami prowansalskimi
5. Włożyłam do nagrzanego piekarnika i zapiekłam 8 minut w 180 stopniach.
6. Polałam sosem wg. uznania i na wierzch dałam ogórka kwaszonego, pomidorka, sałatę i kiełki. Były pyszne:)