Sposób przygotowania:
Zapiekanka ryżowa.
Pieczarki oczyscic i pokroic w plasterki, cebule obrac z lupinek i posiekac drobno.Kielbase pokroic w pol plasterki lub kostke jak kto woli.Papryki oczyscic z nasion umyc i pokroic w kostke lub paski.W garnku zagotowac 2 szklamki wody z kostka rosolowa dodac ryz i gotowac na wolnym ogniu do odparowania bulionu.Doprawic pieprzem, kostka knorr czosnkowa i papryka w proszku, powinno byc pikantne.Kielbase podsmazyc na niewielkiej ilosci oleju dodac cebulke chwilke poddusic , nastepnie dodac pieczarki i smazyc chwilke do odparowania nadmiaru sokow,po czym dodac papryke ,doprawic sola, pieprzem, papryka lub innymi przyprawami - ziolami jakie kto lubi.Calosc wymieszac z ugotowanym ryzem.Sos przygotowac wedlug przepisu na opakowaniu ze smietanka .Do zaroodpornego naczynia wylozyc polowe ryzu posypac polowa sera zoltego polac polowa sosu i na to reszta ryzu .Na wierzch wysypac reszte sera i polac reszta sosu serowego.Zapiekac w piekarniku do zrumienienia sera w 180 stopniach.Po upieczeniu zapiekanka powinna chwile "odpczac" bedzie latwiej ja pokroic ,ale najlepsza jest na drugi dzien odgrzana w piekarniku lub w mikrofalowce z dodatkowa porcja sera polecam .
Smacznego.
Smacznego.
Natala1210
dusia30
Sarenka
msewka
mania
Sarenka
Suuper! Tak tez podejrzewalam. Bardzo efektownie wyglada z ta podrumieniona ,,skórka'', musze sprobowac!
Doro
luna