Sposób przygotowania:
Zapiekanka z dorszem i cukinią
Filety z dorsza kroimy w kostkę. Ziemniaki ścieramy lub kroimy w plasterki. Tak samo postępujemy z cukinia oraz pieczarką. 2 jajka gotujemy na twardo, a następnie także kroimy w cienkie plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Rozkładamy na dnie pokrojone ziemniaki, kolejno rybę i cukinię. Kolejna warstwa to ryba, ziemniaki i pieczarki oraz jajka. Na wierzch rozkładamy kolejną warstwę cukinii. W rondelku podgrzewamy mleko z łyżką masła, dodajemy mąkę, sól, pieprz oraz przyprawę do ryb. Mieszamy do momentu, aż sos zgęstnieje. Następnie polewamy nim naszą zapiekankę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy zapiekankę startym żółtym serem.