Sposób przygotowania:
Zapiekanka z dynią
Cebulę pokroić w piórka. Czosnek posiekać w kosteczkę. Na oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać mięso mielone i przyprawy, smażyć razem ok 5 minut. Potem dodać paprykę pokrojoną w paseczki i pieczarki pokrojone w półplasterki. Chwilę smażyć razem i dodać pomidory z puszki i dynię startą na tarce o dużych oczkach. Dusimy razem 10-15 minut. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem oleju, potem wymieszać razem z sosem mięsnym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Masło rozpuścić i dodać mąkę, przesmażyć. Dodać bulion i mleko. Gotować 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać razem z tartym serem. Beszamelem polać makaron i posypać tartym serem żółtym. Zapiekać 20-30 minut.