Sposób przygotowania:
Zawijaski schabowe z piekarnika :
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na maśle na rumiano. Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa na szerokie płaty ( ostrożnie żeby nie przerwać włókien ). Posmarować musztardą .Ułożyć na każdym salami, pół cebulki, ćwiartkę ogórka kiszonego, pasek papryki ,i usmażone pieczarki .Zwinąć. Spiąć wykałaczkami lub związać nicią .Obrać ziemniaki ( 6 średnich )- najlepiej młode.Zmieszać ketchup z olejem, czosnkiem (rozkruszoną kostką czosnkową ) , 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego i natką pietruszki ( 2 łyżki ).Ułożyć w naczyniu szklannym do zapiekania ziemniaki i roladki. Polać marynatą .Obrócić kilka razy tak by marynata pokryła równomiernie mięso i ziemniaki. Szczelnie przykryć.Wstawić do zimnego piekarnika .Nastawic go na 220* C i piec 1 godzinę ( od osiągnięcia temperatury ).Po wyjęciu usunąć wykałaczki ( lub nici ) .Podawać posypane natką pietruszki i koperkiem z dodatkiem świeżych warzyw .
luna
vespera
Natala1210
eli_555
msewka
góralka
mirkakropka
U nas też :)