Sposób przygotowania:
Zawijasy naleśnikowe
Jajko ubić z mlekiem, wodą i przyprawami, a następnie dodać mąkę i wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, ewentualnie można dodać więcej mleka lub mąki do uzyskania pożądanej gęstości. olej rozgrzać na patelni i kłaść na nią równomiernie przygotowane ciasto, smażąc z obu stron.
NADZIENIE I Każdego naleśnika smarować serkiem, rozkładać po plastrze szynki, kilka plastrów pokrojonej papryki oraz kilka liści sałaty. Ta przygotowanego naleśnika zwinąć w rulon i przekroić ukośnie na dwie połówki.
NADZIENIE II Ser feta rozgnieść widelcem na drobno. Pomidory, cebulę i ogórka pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać śmietankę, przyprawić i dobrze wymieszać. Każdego naleśnika smarować farszem, a następnie zwinąć w rulon i przekroić ukośnie na dwie połówki.
NADZIENIE I Każdego naleśnika smarować serkiem, rozkładać po plastrze szynki, kilka plastrów pokrojonej papryki oraz kilka liści sałaty. Ta przygotowanego naleśnika zwinąć w rulon i przekroić ukośnie na dwie połówki.
NADZIENIE II Ser feta rozgnieść widelcem na drobno. Pomidory, cebulę i ogórka pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać śmietankę, przyprawić i dobrze wymieszać. Każdego naleśnika smarować farszem, a następnie zwinąć w rulon i przekroić ukośnie na dwie połówki.