Sposób przygotowania:
Żeberka musztardowe
Z musztardy,sosu sojowego,octu winnego,oleju sojowego,
miodu i wódki przygotować marynatę.Następnie dodać do niej mąkę ziemniaczaną,rozgnieciony czosnek,rozmaryn oraz szczyptę soli i pieprzu.Żeberka pokroić na kawałki,zalać marynatą,przykryć i odstawić do lodówki na przynajmniej 2godz.W tym czasie żeberka kilka razy obrócić aby równomiernie pokryły się marynatą.W rondlu rozgrzać olej,włożyć żeberka i usmażyć z obu stron na brązowo,dolać bulion,posiekaną cebulę,pokrojoną w kostkę paprykę oraz seler naciowy,wlać resztę marynaty i dusić na wolnym ogniu,pod przykryciem do miękkości(ok.30min)
miodu i wódki przygotować marynatę.Następnie dodać do niej mąkę ziemniaczaną,rozgnieciony czosnek,rozmaryn oraz szczyptę soli i pieprzu.Żeberka pokroić na kawałki,zalać marynatą,przykryć i odstawić do lodówki na przynajmniej 2godz.W tym czasie żeberka kilka razy obrócić aby równomiernie pokryły się marynatą.W rondlu rozgrzać olej,włożyć żeberka i usmażyć z obu stron na brązowo,dolać bulion,posiekaną cebulę,pokrojoną w kostkę paprykę oraz seler naciowy,wlać resztę marynaty i dusić na wolnym ogniu,pod przykryciem do miękkości(ok.30min)
pusieczek2@wp.pl
msewka
misia53
A.B.