Sposób przygotowania:
Żeberka teriyaki Eli
Żeberka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W dużym rondlu rozgrzać olej i obsmażyć żeberka ze wszystkich stron. Do żeberek dodać cebulę i smażyć razem aż się zeszkli. Do mięsa dodać liście laurowe,ziele angielskie,sosy sojowy i teriyaki,paprykę słodką,zioła dalmatyńskie i pieprz. Podlać mięso wodą i dusić do miękkości. Co jakiś podlewać wodą,żeby żeberka się nie przypaliły. Miękkie żeberka podzielić na porcje i zabezpieczyć folią aluminiową przed wystygnięciem. Mąkę wymieszać z wodą wlać do sosu i zagotować. Ja podałam żeberka z wytrawnymi kluskami gotowanymi na parze https://gotujmy.pl/wytrawne-kluski-na-parze-eli,przepisy-kluski-przepis,214503.html i czerwoną kapustą https://gotujmy.pl/czerwona-kapusta-eli-inaczej,przepisy-warzywa-przepis,56118.html . Smacznego!