Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Zeberka w sosie paprykowo-pomidorowym

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne zeberka w aromatycznym sosiku

Zeberka w sosie paprykowo-pomidorowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zeberka w sosie paprykowo-pomidorowym

 

  • Zeberka(tyle ile potrzebujemy na obiad)

 

  • 4-5 lyzek ciemnego,winnego octu balsamicznego

 

  • 2 lyzki sosu sojowego

 

 

  • 2 liscie laurowe

 

 

 

  • oregano,tymianek,czerwona ostra papryka w proszku,ziola pronwansalskie,bazylia suszona,sol,pieprz,vegeta

 

  • 1 czewona papyka

 

  • 2-3 lyzki koncentratu pomidorowego

 

  • swieza natka pietruszki lub kolendra

 

Sposób przygotowania:

Zeberka w sosie paprykowo-pomidorowym
Wieczorem: Zeberka umyc,pokroic.Natrzec przyprawani,dodac ocet balsamiczny oraz sos sojowy,obrane z lupinek zabki czosnku,listki laurowe oraz ziele angielskie i gozdziki.Wstawic szczelnie przykryte do lodowki na cala noc.Dnia nastepnego:Zeberka wstawic do piekarnika,piec przez ok 1 godzine.Wylozyc do szerokiego naczynia,dodac pokrojona w paski papryke,dusic razem z sosem do czasu az papyka zmieknie,nastepnie podlac w razie koniecznosci woda,dodac koncentrat pomidorowy i dusic na malym ogniu do czasu az zeberka beda calkowicie miekkie.Sos doprawic jeszcze w razie koniecznosci.Na samym koncu dodac zielenine.Smacznego:)
Zeberka w sosie paprykowo-pomidorowym
Etap 1
Zeberka w sosie paprykowo-pomidorowym
Etap 2