eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zielona niespodzianka Eli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszne naleśniki z innym farszem szpinakowym.

Zielona niespodzianka Eli

Składniki:

Zielona niespodzianka Eli

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka piwa jasnego
  • 1 szklanka wody
  • 2 jajka
  • sól do smaku
  • 1/2 kg mąki(około-ciasto musi mieć konsystencję śmietany)

 

 

  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Zielona niespodzianka Eli
Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.

Rozmrożony szpinak odparować.Jajka dokładnie roztrzepać widelcem w garnuszku i wlać do szpinaku,dodać kokos i przyprawić solą,pieprzem,czosnkiem i gałką muszkatołową.Ser pokroić w kostkę i wymieszać ze szpinakiem.Na naleśniki rozłożyć szpinak,zwinąć jak krokiety i obsmażyć z obu stron na rumiano,na oleju.Na talerzach ułożyć naleśniki i polać sosem.Smacznego!