Sposób przygotowania:
Zielono-czerwona zapiekanka makaronowa
W rondlu rozgrzać olej i oliwę od pomidorów. Wrzucić cebulę pokrojona w piórka. Zeszklić. Umytą cukinię pokroić w pół plasterki a brokuł podzielić na mniejsze różyczki. Wrzucić do rondla i delikatnie podsmażyć. Dodać mięso mielone i smażyć do miękkości mięsa. Pomidory pokroić w dużą kostkę a fasole odsączyć i przepłukać. Dodać do garnka. Dusić wszystko jeszcze około 3 minuty. Wsypać przyprawę grillową oraz cząber i lubczyk.
Do miski wlać pomidory i końcówką do zup rozdrobnić na miazgę.
Do garnka wsypać mąkę dokładnie wymieszać z zawartością i wlać zmiksowane pomidory i zagotować. Dodać sól oraz pieprz i wymieszać.
Makaron ugotować do miękkości,odcedzić. Dodać do sosu i wymieszać. Na koniec wsypać bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Zapiekankę przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać serem i wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i zapiekać około 15-18 minut ( do momentu roztopienia się sera).
Smacznego!
Do miski wlać pomidory i końcówką do zup rozdrobnić na miazgę.
Do garnka wsypać mąkę dokładnie wymieszać z zawartością i wlać zmiksowane pomidory i zagotować. Dodać sól oraz pieprz i wymieszać.
Makaron ugotować do miękkości,odcedzić. Dodać do sosu i wymieszać. Na koniec wsypać bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Zapiekankę przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać serem i wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i zapiekać około 15-18 minut ( do momentu roztopienia się sera).
Smacznego!