Sposób przygotowania:
Ziemniaczany keks Eli trzy grzybki
Kurki obrać,umyć i dokładnie odsączyć.Pieczarki i podgrzybki oczyścić i każde osobno pokroić.Cebule drobno pokroić.Na patelni roztopić 2 łyżki masła,dodać kurki,1/3 cebuli,sól,pieprz i smażyć aż odparuje sok.Tak samo usmażyć podgrzybki i pieczarki.Ziemniaki obrać,umyć,ugotować w osolonym wodzie na miękko i przecisnąć przez praskę.Odłożyć po 1/3 z każdych grzybów.Do ziemniaków dodać resztę grzybów,jajka,mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać.Foemę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Do formy wyłożyć masę i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.przez około 80 minut.Odłożone grzyby przełożyć na jedną patelnię wlać śmietanę 300 ml wody i dusić około 15 minut.Mąkę wymieszać z odrobinę wody wlać do sosu i zagotować.Keks podzielić na porcje i podawać z sosem grzybowym.Smacznego!