Sposób przygotowania:
Ziemniaki zapiekane z serem i smietana
Ziemniaki (nieobrane) ugotowac na prawie miekko. Odstawic do ostudzenia. W tym czasie ser zetrzec na tarce o duzych oczkach.Odlac pol szklanki mleka i wymieszac z maka. Reszte mleka wraz z smietana, czosnkiem, bulionem w proszku zagotowac i zagescic maka wymieszana z mlekiem.
Ziemniaki obrac z skorki, kroic na plasterki o grubosci ok. 2 mm. i klasc do naczynia zaroodpornego, lekko posolic, popieprzyc, posypac polowa sera i znowu ziemniaki, sol, pieprz i nastepnie zalac ugotowanym sosem. Gore poypac serem. Piec ok. 15 min. w temp. 240 stopni na zloto-brazowy kolor.
Ziemniaki obrac z skorki, kroic na plasterki o grubosci ok. 2 mm. i klasc do naczynia zaroodpornego, lekko posolic, popieprzyc, posypac polowa sera i znowu ziemniaki, sol, pieprz i nastepnie zalac ugotowanym sosem. Gore poypac serem. Piec ok. 15 min. w temp. 240 stopni na zloto-brazowy kolor.
misia53
msewka
Ja także, a jak jeszcze ser jest na wierzchu to lubię je podwójnie.
Natala1210
jedwabna
aniaaxd2