Sposób przygotowania:
zmodyfikowane Ratatouille
Oberżynę pokroić na krążki lub ćwiartki, cukinię pokroić na plasterki, pieczarki pociąć na połówki (nie obierać ze skóry), paprykę pociąć w paski, a cebulę posiekać. Wszystko razem wymieszać i przypiec na rozgrzanej patelni z oliwą Na patelni przypiec pokrojoną na krążki (lub ćwiartki) oberżynę, pokrojoną na plasterki cukinię, posiekaną cebulę. W czasie pieczenia dodać do smaku wymienione przyprawy. Na osobnej patelni przysmażyć mięso mielone i doprawić przyprawami do smaku. Wszystko wymieszać i przełożyć do dużej patelni lub garnka, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ewentualnie doprawić jeszcze do smaku, wymieszać i gotować pod przykryciem, na wolnym ogniu, mieszając co parę minut (aby się nie przypaliło) ca. 30 minut. Podawać z chlebem, tostami lub bagietką i oczywiście z winem, np. moje ulubione Chablis :)) • jedzonko jest też na drugi dzień bardzo dobre!!! :))