Sposób przygotowania:
Żołądki z suszonymi pomidorami
Żołądki dokładnie umyć i pokroić każdy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić żołądki. Smażyć do zrumienienia a potem dodać cebulę i bakłażana pokrojone w kostkę ( bakłażana dodałam od razu, bo chciałam aby się rozgotował i nie był widoczny dla mojego synka nie jedzącego warzyw ). Nadal chwilę smażyć. Pomidory odsączyć z oleju i pokroić w paski po czym dodać do żołądków i podlać rosołem. Dodać przyprawy i dusić do miękkości żołądków. Na koniec ewentualnie doprawić i zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej rozrobionej z wodą. Sos zagotować i podawać np. z makaronem.
edytaha
zewa
Edytko jeżeli miałabyś ochotę coś podobnego zrobić to proponuję bakłażana dodać pod koniec duszenia, wtedy się nie rozleci. A całość smaczna była.
edytaha
Na pewno tak zrobię Ewuniu :)