tuja

tuja

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Książka Kucharska: Danie główne Hortex

Zraziki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tym razem zrobiłam je ze schabu; smakują wybornie, są pełne powabu. W środku mozzarella, pomidory, szpinak i zioła, czy ktoś tym roladkom oprzeć się zdoła?

Zraziki ze szpinakiem

Składniki:

Zraziki ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Zraziki ze szpinakiem
Umyte mięso rozbijamy tłuczkiem, lekko solimy i pieprzymy do smaku. Na każdym plastrze mięsa kładziemy rozmrożony szpinak, ser mozzarella pokrojony w plastry, paseczki pomidora obranego ze skóry i posypujemy ziołami. Zrazy zwijamy i ciasno obwiązujemy sznurkiem. Smażymy na rozgrzanym oleju do czasu aż się zarumienią z każdej strony. Jak wszystkie są już gotowe zalewamy je wodą i gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 minut. Do wywaru dodajemy ziele angielskie, listek laurowy oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Sos zagęszczamy zasmażką z masła i mąki. Smacznego.