Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zrazy litewskie faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Mięso pokrajac na cienkie zrazy, rozbić tłuczkiem, posolić, posypac pieprzem,

Zrazy litewskie faszerowane

Składniki:

Zrazy litewskie faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Zrazy litewskie faszerowane
Mięso pokrajac na cienkie zrazy, rozbić tłuczkiem, posolić, posypac pieprzem, zostawić na 1/2 godziny. Posiekane cebule przesmażyć na maśle, dodac tartą bułkę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz suszone pokruszone grzyby lub  drobno posiekane pieczarki i jajko. Wymieszać. tym farszem smarowac zrazy i zawijać, przwiązując nitką, obtoczyć w mące, układać w rondlu na maśle lub smalcu. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, a gdy się podrumienią podlewać rosołem. Sos doprawić śmietaną, dodac tarty zrumieniony chleb, zagotowac po czym polewać nim zrazy.