nelihn

nelihn

Kucharz
[Przepisów: 13]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Zupa cebulowa z camemberem i masłem estragonowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczna, oryginalna, pożywna. Można ją podawać nie tylko na obiad przed głównym daniem, ale także na kolację. Podana z grzankami z serem nie tylko doda energii, ale także zaspokoi dokuczliwy głód.

Zupa cebulowa z camemberem i masłem estragonowym

Składniki:

Zupa cebulowa z camemberem i masłem estragonowym

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z camemberem i masłem estragonowym
Masło roztopić w rondlu, wrzucić zawartość opakowania zupy cebulowej, dodać rozdrobniony czosnek i dusić około 10 minut, aż zeszklą się i zmiękną warzywa, posypać mąką, wymieszać. Następnie dodać bulion, sok z cytryny, ziele angielskie, liść laurowy, gotować na małym ogniu ok. 20 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotować grzanki; kromki bagietki piec w piekarniku, aż się zrumienią. Wyjąć, na każdej kromce położyć plaster sera i piec, aż ser zacznie się topić. Roztopić pozostałe masło z posiekanym estragonem. Do ogrzanych misek wlać zupę, do każdej włożyć grzankę z serem, skropić masłem estragonowym i podawać.