lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa fasolowa Laluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Teraz na mroźne  dni taka fasolowa to idealne danie . Nie dość , że pożywne to i sycące. Fasolówka to idealna jesienno-zimowa, rozgrzewająca zupa.

Zupa fasolowa Laluni

Składniki:

Zupa fasolowa Laluni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • majeranek

 

  • przecier pomidorowy 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa Laluni
1. Fasolę zamoczyć w zimnej wodzie na noc . 2. Dodać sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie – gotować około dwóch godzin 3. Podsmażyć żeberka z odrobiną czosnku, następnie dodać całość do fasoli , gotować godzinę. 4. Włoszczyznę obrać i dodać do bulionu razem z ziemniakami . Gotować około pół godziny. 5. Obrać i pokroić mięso, żeby w zupie pływały soczyste kawałeczki żeberek. 6. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem. 7. Na koniec dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego .

Tagi:

fasola