SUPERPRZEPIS

Zupa fasolowa z papryką i cukinią

  • 1
  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Zupa fasolowa z papryką i cukinią Więcej zdjęć (3)

Zupa fasolowa z wędliną i warzywami jest smaczna i sycąca.

Składniki:

Zupa fasolowa z papryką i cukinią

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z papryką i cukinią
Fasolę zamoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w świeżej wodzie. Do pół miękkiej fasoli dodać oczyszczoną z osłonki i pokrojoną kiełbasę, gotować do miękkości fasoli. Na patelni rozgrzać smalec, wsypać posiekaną cebulę, czosnek i pokrojoną w słupki paprykę, podsmażyć. Następnie dodać pokrojoną w pół krążki cukinię, obrane ze skórki, pokrojone pomidory, dusić do miękkości warzyw. Połączyć z fasolą, dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z mąką i odrobiną wody, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Zupa fasolowa z papryką i cukinią
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć paprykę i cebulę
Zupa fasolowa z papryką i cukinią
Następnie dodać pokrojoną cukinię i pomidory