Sposób przygotowania:
Zupa fasolowo kukurydziana na wędzonce
Mięso zalałam zimną wodą, doprowadziłam do wrzenia, dodałam liść laurowy i ziele angielskie i gotowałam na wolnym ogniu do miękkości. Włoszczyznę i ziemniaki obrałam, opłukałam, marchew, pietruszkę i selera starłam na tarce z dużymi oczkami, pora pokroiłam w drobną kostkę. Ziemniaki pokroiłam w większą kostkę. Warzywa dodałam do rondla z mięsem. Gotowałam do miękkości ziemniaków. Z rondla wyjęłam mięso, a dołożyłam osączone z zalewy fasolę i kukurydzę. Mięso obrałam ze skóry i kości, rozdrobniłam i dodałam do zupy. Doprawiłam do smaku dużą ilością majeranku, pieprzem, cząbrem i koncentratem pomidorowym. Pogotowałam jeszcze troszkę na wolnym ogniu, żeby smaki się przeniknęły.
misia5
edytaha
Misiu, a choćby i na dwie porcje, ale Maja by odchorowała, chyba musisz jeszcze poczekać :)
misia5
Dla niej wszystko:)
zbysiowa
edytaha
Porywaj Madziu :)
monikaT83
darmiona
edytaha
Hihi, nic z tego, wyjedzone do ostatniego ziarenka kukurydzy :D
edytaha
:)
mysza75
edytaha
:)