Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa
Do wody włożyć skrzydełka. Zagotować. Odszumować. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce. Pora pokroić w plasterki. Ogórki opłukać odciąć końce i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć z wywaru. Wrzucić kostkę rosołową oraz ziemniaki ,marchewkę, pietruszkę. Podgotować do miękkości. Następnie przyprawić do smaku. Cebulę obrać z czosnkiem, umyć i drobno posiekać. Zasmażyć i dodać do zupy. Pod koniec gotowania dodać starkowane ogórki. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobina wywaru. Ddoać do zupy wraz z koperkiem oraz ugotowanym pokrojonym w kosteczkę jajkiem. Wymieszać. Wyporcjować.