Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z koperkiem, na żeberka
Żeberka dzielimy na porcję, myjemy, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy ok 15 minut.
W tym czasie obieramy warzywa, kroimy w krążki.
Pieczarki kroimy w plastry dusimy na łyżce masła.
Warzywa oraz ryż dodajemy do gotujących się żeberek, gotujemy ok 10-15 minut, dodajemy pieczarki (razem z wodą).
Jak warzywa i ryż będą miękie zabielamy śmietanką wymieszaną z mąką. Przed podaniem dodajemy posiekany koperek. Smacznego!
P.S. Żeberka wykorzystałam na obiad na następny dzień:)
W tym czasie obieramy warzywa, kroimy w krążki.
Pieczarki kroimy w plastry dusimy na łyżce masła.
Warzywa oraz ryż dodajemy do gotujących się żeberek, gotujemy ok 10-15 minut, dodajemy pieczarki (razem z wodą).
Jak warzywa i ryż będą miękie zabielamy śmietanką wymieszaną z mąką. Przed podaniem dodajemy posiekany koperek. Smacznego!
P.S. Żeberka wykorzystałam na obiad na następny dzień:)
luna
Sarenka
Natala1210