wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa pieczarkowa z koperkiem, na żeberka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna zupka - z pieczarkami, posypana świeżym koperkiem, gotowana na żeberkach :)

Zupa pieczarkowa z koperkiem, na żeberka

Składniki:

Zupa pieczarkowa z koperkiem, na żeberka

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z koperkiem, na żeberka
Żeberka dzielimy na porcję, myjemy, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy ok 15 minut.



W tym czasie obieramy warzywa, kroimy w krążki.



Pieczarki kroimy w plastry dusimy na łyżce masła.



Warzywa oraz ryż dodajemy do gotujących się żeberek, gotujemy ok 10-15 minut, dodajemy pieczarki (razem z wodą).



Jak warzywa i ryż będą miękie zabielamy śmietanką wymieszaną z mąką. Przed podaniem dodajemy posiekany koperek. Smacznego!



P.S. Żeberka wykorzystałam na obiad na następny dzień:)