Sposób przygotowania:
Zupa rybna bouillabaise
Węgorza drobno pokroić, usmażyć na odrobinie oliwy. Zalać białym winem, dodać pokrojone drobno pomidory. Całość smażyć przez parę minut. Następnie zalać częścią bulionu i dodać 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Odparować i gotować na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem, szafranem.
Ziemniaki pokroić na plastry, a cebulę (drobno posiekaną) i czosnek usmażyć na odrobinie oliwy. Odstawić.
Do potrawki z węgorza dolać resztę bulionu, dodać pozostałe sprawione ryby pokrojone na kawałki, ziemniaki i cebulę. Gotowac przez co najmniej 20 min.
Ziemniaki i ryby wyjąć z zupy, ułożyć na talerzu. Bulion przecedzić, polać rybę lub przelać do wazy.
Podawać z grzankami.
Ziemniaki pokroić na plastry, a cebulę (drobno posiekaną) i czosnek usmażyć na odrobinie oliwy. Odstawić.
Do potrawki z węgorza dolać resztę bulionu, dodać pozostałe sprawione ryby pokrojone na kawałki, ziemniaki i cebulę. Gotowac przez co najmniej 20 min.
Ziemniaki i ryby wyjąć z zupy, ułożyć na talerzu. Bulion przecedzić, polać rybę lub przelać do wazy.
Podawać z grzankami.