Sposób przygotowania:
Zupa warzywna z pulpecikami
Brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki, myjemy i wkładamy do garnka, fasolkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchew i pietruszkę kroimy w kostkę, wszystko przekładamy do garnka.
Dodajemy cebulę, lubczyk, zalewamy wodą tak aby wszystkie warzywa były zanurzone. Gotujemy, dodajemy przyprawy.
Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy startą cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę tartą, sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w mące i wrzucamy do gotującej się zupy.
Serki kroimy.y na mniejsze kawałki i wrzucamy do zupy.
Dodajemy koperek i wszystko razem gotujemy jeszcze na małym ogniu ok 5 min.
Smacznego :-)
Dodajemy cebulę, lubczyk, zalewamy wodą tak aby wszystkie warzywa były zanurzone. Gotujemy, dodajemy przyprawy.
Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy startą cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę tartą, sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w mące i wrzucamy do gotującej się zupy.
Serki kroimy.y na mniejsze kawałki i wrzucamy do zupy.
Dodajemy koperek i wszystko razem gotujemy jeszcze na małym ogniu ok 5 min.
Smacznego :-)