Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Gulasz z białej kiełbasy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczny i syty gulasz z białej kiełbasy. Najlepsze jest z ryżem lub ziemniakami ale można też podać z chlebem.

Gulasz z białej kiełbasy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z białej kiełbasy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z białej kiełbasy
Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na maśle. Kiełbasę pokroić na pół plasterki dodać do cebuli i podsmażyć z każdej strony.

Do kiełbasy wlać 1,5 szkl wody dodać ziele angielskie, liść laurowy, pomidory z puszki, przecier pomidorowy oraz odsączoną fasolę. Całość dusić ok 15 minut dodać pozostałe przyprawy i dusić jeszcze chwilę.

Gdy gulasz jest za rzadki zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z woda. 
Gulasz z białej kiełbasy
Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na maśle.
Gulasz z białej kiełbasy
Białą kiełbasę pokroić na pół plasterki
Gulasz z białej kiełbasy
Kiełbasę wrzucić do cebuli i podsmażyć z każdej strony
Gulasz z białej kiełbasy
Do kiełbasy wlać 1,5 szkl wody dodać ziele angielskie , liść laurowy , pomidory z puszki