paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Paszteciki z farszem z udek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Paszteciki z ciasta drożdżowego i farszem z gotowanych udek

Paszteciki z farszem z udek

Składniki:

Paszteciki z farszem z udek

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z farszem z udek
Wypłukane mięso zalać wodą dodać obrane marchew i cebulę, dodać liść laurowy i ziele angielskie , gotować wszystko na małym ogniu około 40 minut. Z bulionu wyjąć mięso wystudzić i obrać , następnie przekręcić przez maszynkę wraz z cebulą i marchwią. Do mięsa dodać jajko i szałwię do smaku. Wyrobić farsz. W śmietanie rozrobić drożdże. Do mąki dodać jajka, margarynę oraz rosnące drożdże i szczyptę soli. Wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto cienko rozwałkować. Na jednym brzegu ciasta ułożyć farsz, zawinąć ciastem dociskając brzegi. Odciąć nadmiar ciasta z brzegów. Pociąć ciasto z farszem na paszteciki. Podobnie postąpić z resztą ciasta i farszu. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni i piec paszteciki na złoty kolor. Po upieczeniu wystudzić.