Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycel indyczy z ananasem i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Klasyczny sznycel z piersi indyka z ananasem zapieczony pod serem Chedar .

Sznycel indyczy z ananasem i serem

Składniki:

Sznycel indyczy z ananasem i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycel indyczy z ananasem i serem
Dwa plastry ukrojonych w poprzek włókien z piersi indyczej - sznycli rozklepać tłuczkiem do mięsa tak by podwoiły swoją powierzchnię. Lekko posolić . Panierować w jajku i bułce tartej . Sznycle usmażyć na rumiano z obu stron na oleju z masłem. Na sznycle położyć po plastrze ananasa , posypać serem . Ułożyć w posmarowanym odrobiną masła naczyniu do zapiekania , podlać syropem od ananasów . Wstawić do nagrzanego piekarnika ( ok.180 * C ) i poczekać aż ser się roztopi ( można nastawić górne grzanie piekarnika ) .