W 2012 roku Food Film Fest odbędzie się w trzech miastach jednocześnie: w Warszawie, Poznaniu i Gdyni. Od 26 do 28 października widzowie spragnieni kulinarnych emocji będą mogli obejrzeć przegląd najlepszych kulinarnych filmów z całego świata.
W programie festiwalu znajdą się filmy dokumentalne z Europy, Ameryki Północnej i Azji oraz jeden film fabularny. Wśród nich obraz „Najlepszy kucharz świata” o półrocznych przygotowaniach duńskiego szefa kuchni do konkursu „Bocuse d'Or”. Zobaczyć będzie można także Hiszpański dokument „Ostatni walc w elBulli” pokazuje ostatnie dni słynnej elBulli, która pięciokrotnie zdobywała tytuł najlepszej restauracji świata.
Oprócz zwykłych pokazów festiwalowi towarzyszyć będą liczne inne atrakcje - slowfoodowe śniadanie, warsztaty kulinarne dla dzieci i uroczysta „Kolacja Filmowa”, którą w każdym z festiwalowych miast przygotuje inny mistrz kuchni – Robert Trzópek w Warszawie, Tomasz Jakubiak w Poznaniu i Adam Chrząstowski w Gdyni.
W programie festiwalu znajdą się filmy dokumentalne z Europy, Ameryki Północnej i Azji oraz jeden film fabularny. Wśród nich obraz „Najlepszy kucharz świata” o półrocznych przygotowaniach duńskiego szefa kuchni do konkursu „Bocuse d'Or”. Zobaczyć będzie można także Hiszpański dokument „Ostatni walc w elBulli” pokazuje ostatnie dni słynnej elBulli, która pięciokrotnie zdobywała tytuł najlepszej restauracji świata.
Oprócz zwykłych pokazów festiwalowi towarzyszyć będą liczne inne atrakcje - slowfoodowe śniadanie, warsztaty kulinarne dla dzieci i uroczysta „Kolacja Filmowa”, którą w każdym z festiwalowych miast przygotuje inny mistrz kuchni – Robert Trzópek w Warszawie, Tomasz Jakubiak w Poznaniu i Adam Chrząstowski w Gdyni.