Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Jak rozpoznać polskie truskawki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3213
Kulinarne ABC

Jak rozpoznać polskie truskawki?

Czy wiesz, jak rozpoznać pochodzenie truskawek? W wielu sklepach znajdziemy pakowane truskawki z Hiszpanii lub innych krajów Europy Południowej. Czym różnią się polskie truskawki od importowanych?

Tych ryb lepiej unikaj!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3213
Kulinarne ABC

Tych ryb lepiej unikaj!

Czy ryby hodowlane są zdrowe? Czy to prawda, że ryb należy unikać, ponieważ zawierają groźną dla zdrowia rtęć? Dowiedz się, po które ryby warto sięgać!

Jak zrobić hamburgery z grilla?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3213
Kulinarne ABC

Jak zrobić hamburgery z grilla?

Domowe burgery z grilla będą świetnie smakować, jeśli wybierzemy dobrej jakości mięso, świeżą bułkę i odpowiednie dodatki: sałatę, pomidora, korniszona, ser i sosy. Mięso grillujemy około 15 min nie dociskając łopatką, aby nie pozbawić go soczystości.