Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Robimy domowy sok z wiśni
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3309
Kulinarne ABC

Robimy domowy sok z wiśni

By uzyskać słodki sok z wiśni potrzebujemy kilogram owoców, kilogram cukru oraz sok z cytryny. Sok możemy zrobić metodą tradycyjną oraz za pomocą sokownika.

Jak czyścić i użytkować drewniane deski do krojenia?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3309
Kulinarne ABC

Jak czyścić i użytkować drewniane deski do krojenia?

Drewniane deski do krojenia są trwałe, jednak łatwo wnikają w nie płyny, wierzchnia warstwa zabarwia się od produktów, a bakterie mnożą się jak szalone. Być może twoja drewniana deska do krojenia nie jest odpowiednio traktowana? Zobacz, co musisz zrobić.