Nowalijki w kwietniu - czy warto je jeść?
Po warzywa powinniśmy sięgać wtedy, gdy sezon trwa w najlepsze. Czy kwietniowe nowalijki mają więcej witamin niż szkodliwych związków? Sprawdź!
Po warzywa powinniśmy sięgać wtedy, gdy sezon trwa w najlepsze. Czy kwietniowe nowalijki mają więcej witamin niż szkodliwych związków? Sprawdź!
Jeśli zastanawiasz się nad przejściem na dietę bezglutenową, aby zrzucić kilka kilogramów, nie zmieniając całej swojej diety - przeczytaj i dowiedz się, dlaczego nie jest to dobry pomysł.
Wielu osobom problemy z migdałkami kojarzą się przede wszystkim z dziećmi. To błąd - dorośli również borykają się z tym problemem. Kiedy migdałki są chore, często dopada nas angina - powinny zostać wycięte, gdyż atakują stawy, serce a nawet uszy i prowadzą do przewlekłych stanów zapalnych. Jak należy odżywiać się po takim zabiegu?
Od zawsze perz kojarzy nam się z chwastem, który ciężko zlikwidować, a to w naszych ogrodach, a to na polach.
Roślina służy nie tylko jako przyprawa do przygotowania marynat do warzyw, ryb czy mięs. Jej nasion używa się także w celach leczniczych!
Ta dziko rosnąca roślina ma wiele naturalnych właściwości, dzięki którym łatwo zwalczysz chorobę i poprawisz swoje zdrowie!
Zdarza Ci się miewać długi lub częsty katar? Po dwóch dniach się nasila i nie możesz już wstać nawet z łóżka?
Przeziębienie, to problem, który coraz częściej dopada nas w wiosennej porze roku. Niestety, pomimo tego, że słońce świeci i wydaje nam się, że jest ciepło, wcale tak nie jest.
Mąka gryczana coraz częściej gości na stołach Polaków. Dzieje się tak dlatego, że jest zdrowszą alternatywą dla innych mąk.
Podczas choroby warto wspomóc leczenie medykamentami domowymi, kuchennymi sposobami. Kuchnia również leczy!