Czas na Zmianę Klimatu na Warszawskim Śródmieściu
Ciepła atmosfera i kuchnia śródziemnomorska – tym kusi niewielka restauracja Zmiana Klimatu, która już zdążyła zebrać pozytywne recenzje krytyków kulinarnych. Dlaczego warto ją odwiedzić?
Ciepła atmosfera i kuchnia śródziemnomorska – tym kusi niewielka restauracja Zmiana Klimatu, która już zdążyła zebrać pozytywne recenzje krytyków kulinarnych. Dlaczego warto ją odwiedzić?
"Gotowanie to dla mnie źródło niczym nieskrępowanej radości. To wolność tworzenia i magia" - tak o sztuce kulinarnej mówi Michał Bryś, Szef Kuchni warszawskiej restauracji L'enfant terrible. Czaruje doskonale - Magda Gessler w swoim najnowszym przewodniku "Poziomki 2016/2017 Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce?" przyznała restauracji najwyższą notę!
Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że każdy hotel posiada przestrzeń, w której można oddać się konsumpcji. Jednak nie każda restauracja zwraca szczególną uwagę – traktowana jest raczej jako miejsce przynależne do tego, w którym przyszło nam nocować. Inaczej jest w przypadku Venti-tre - o wizycie w tym miejscu chciałabym Wam opowiedzieć.
Kulinarne inspiracje ulicznymi smakami Szanghaju czy Nowego Jorku nie muszą kojarzyć się wyłącznie z fast-foodową budką. Streetfood to nie tylko hamburger czy hot-dog udowadnia nam to restauracja MOMU.gastrobar na placu Teatralnym w Warszawie.
W zagłębiu biurowym na warszawskim Służewcu ukryło się miejsce, w którym napijemy się wina z całego świata i zjemy dania, które nie tylko dobrze wyglądają, ale pysznie smakują.
Z połączenia pasji i miłości do zakopiańskiej kultury powstała Góralska Tradycja – restauracja inna niż wszystkie.
Łódź słynie ze starych kamienic oraz fabryk. W największym i najsłynniejszym miejscu w Łodzi, w Manufakturze swoje miejsce odnalazła restauracja American Bull. Piękny widok otaczający restaurację jest doprawdy niezapomniany. Zresztą sami sprawdźcie!
Na warszawskim osiedlu Eko-Park przy Polu Mokotowskim powstało wyjątkowe miasteczko restauracyjne. To prawdziwa oaza spokoju - idealna na spotkanie rodzinne, wypady z przyjaciółmi lub rozmowy biznesowe.
Sztuki&Sztuczki to miejsce o wyjątkowej atmosferze i niepowtarzalnym klimacie. Idealne na spotkania z przyjaciółmi i bliskimi. Szef kuchni Michał Sadowski zapewnia bogate i urozmaicone menu. Niezapomniane wrażenia kulinarne i miła atmosfera gwarantowane!
W Polsce restauracje sushi długo czekały na aprobatę konsumentów. Egzotyczna kuchnia musiała bowiem walczyć o popularność z tradycyjnymi upodobaniami Polaków.