luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Adwentowa kostka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

W kilka minut gotowe, swiatecznie pachnace ciasto.

Adwentowa kostka

Składniki:

Adwentowa kostka

 

  • 4 jajka
  • 150 gram miekkiego masla lub margaeyny
  • 2 lyzki miodu
  • 1 maly proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 lyzeczka przyprawy do piernika
  • 100 gram zmielonych orzechow laskowych
  • 300 gram maki pszennej
  • 300 gram cukru
  • 250 ml. mleka
  • Dodatkowo:
  • Polewa czekoladowa
  • Kilka migdalow

 

Sposób przygotowania:

Adwentowa kostka
Maslo ubic z cukrem i cukrem waniliowym, dodawac po jednym jajku krotko ubijajac. Nastepnie dodac miod i reszte skladnikow. Wszystko krotko wymieszac i wylac na blache (30cm.x30cm.)wylozona papierem do pieczenia i piec ok.30 min. w temp. 175 stopni( do tzw. Suchego patyczka). Po upieczeniu udekorowac polewa czekoladowa i np. migdalami.