bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

SUPERPRZEPIS

Barszcz biały po tajsku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Postanowiłam nasz tradycyjny biały barszcz okrasić niecodziennie bo smakiem i zapachem kuchni tajskiej.

Barszcz biały po tajsku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Barszcz biały po tajsku

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz biały po tajsku
Zagotować bulion, dodać pokrojoną drobno trawę cytrynową, drobno posiekaną papryczkę i liść laurowy. Gotować 10 minut. Wlać zakwas, wymieszać. Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę. Gotować razem ok 5 minut, doprawić białym pieprzem i imbirem. W międzyczasie ugotować na twardo jajka, a boczek pokroić w kosteczkę i wysmażyć na skwarki. Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną. Na dno talerza da po krojone jajko, skwarki boczku, wlać zupę, posypać posiekaną kolendrą.
Barszcz biały po tajsku
Tradycyjny barszcz biały z jajkiem i boczkiem i trawą cytrynową