Sposób przygotowania:
Bez zawijania u Chupi :)
Jagnięcina z wieprzowiną stanowią wspaniałe połączenie , delikatna jagnięcina po prostu rozpływa się w ustach.Zdjęcia z procesu twórczego później na forum, a na razie szczegóły :
gotujemy dwa woreczki ryżu w osolonej wodzie , następnie odsączamy i ugotowany ryż przekładamy do miski , dodajemy mięso mielone oraz posiekaną drobno kapustę włoską - wcześniej oczywiście umytą i osuszoną , do tego na grubej tarce trzemy oczyszczone pieczarki dodajemy do mięsa , wszystko dokładnie mieszamy razem , na końcu dodajemy bułkę tartą oraz jajko i przyprawy , mieszamy jeszcze raz , formujemy kotleciki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.Jak się ładnie zarumienią to przekładamy je do garnka w którym wcześniej rozpuszczamy w gorącej wodzie kostkę bulionową oraz koncentrat.Na gołąbkach układamy parę pomidorków cherry i dusimy pod przykryciem około 60 minut.Smacznego
gotujemy dwa woreczki ryżu w osolonej wodzie , następnie odsączamy i ugotowany ryż przekładamy do miski , dodajemy mięso mielone oraz posiekaną drobno kapustę włoską - wcześniej oczywiście umytą i osuszoną , do tego na grubej tarce trzemy oczyszczone pieczarki dodajemy do mięsa , wszystko dokładnie mieszamy razem , na końcu dodajemy bułkę tartą oraz jajko i przyprawy , mieszamy jeszcze raz , formujemy kotleciki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.Jak się ładnie zarumienią to przekładamy je do garnka w którym wcześniej rozpuszczamy w gorącej wodzie kostkę bulionową oraz koncentrat.Na gołąbkach układamy parę pomidorków cherry i dusimy pod przykryciem około 60 minut.Smacznego
msewka