Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą budyniowo-jabłkową
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Mąkę przesiać razem z proszkiem i kakao. Wymieszać. Białka ubić na sztywno. Dodać cukier cały czas ubijając. Następnie dodawać po 1 żółtku cały czas ubijając. Następnie partiami dodawać suche składniki i mieszać drewnianą łyżką. Przelać do tortownicy i piec około 35-50 minut w 180 do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i zostawić na noc. Masa: Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki. Przełożyć do rondelka, dodać sok z cytryny i podprażyć jabłka. Gdy większość się rozpadnie dodać cukier i gotować jeszcze 1-2 minuty aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia i ostudzić. W misce utrzeć żółtka z cukrem na jasną puszystą masę ( mikserem). Dodać proszek budyniowy, mąkę i ½ szklanki mleka i także zmiksować. Resztę mleka zagotować. Do wrzącego mleka dodać mieszankę i mieszać tak duga aż budyń zgęstnieje. Ostudzić. Mikserem utrzeć margarynę na puszystą masę. Następnie dodawać po 1 łyżce budyniu i jabłek i krótko mieszać aż składniki się połączą. Wykonanie: Biszkopt rozkroić na pół ( wzdłuż). Pierwszy krążek położyć na talerz nałożyć połowę kremu i rozsmarować. Przykryć drugim kawałkiem biszkoptu i rozsmarować resztę kremu. Ułożyć gwiazdki z czekolady. Schłodzić około 2-3 godziny. Smacznego!