Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Kapuśniaczki z sosem tao tao

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

tradycyjne kapuśniaczki tym razem urozmaicone sosem tao tao zamiast białkiem

Kapuśniaczki z sosem tao tao

Składniki:

Kapuśniaczki z sosem tao tao

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczki z sosem tao tao
Cebulę i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na oleju z papryczkami chilli. Doprawić sola i pieprzem. Kapustę gotować aż będzie miękka. Następnie wycisnąć sok, i drobno ją pokroić. Połączyc z pieczarkami, dodać lisć laurowy i jeszcze kilka minut smażyć na wolnym ogniu. Przez rozłożeniem farszu usunąc z niego liscie. Drożdże rozrobić (z odrobiną śmietany+maki+szczypta cukru) gdy wyrosną dodać do maki i pozostałych składników. Margarynę roztopić i zimną dodać do ciasta. Wyrobić. Rozwałkowac cienko i na całości rosmarować farsz. Zwijac w rulon, lekko go spłaszczyć i ciąć na paseczki długości ok. 7 cm. Posmarować sosem tao tao. Piec z nagrzanym piekarniku w 180 st. przez ok. pół godziny go złotego koloru.