Sposób przygotowania:
Chlebki z suszonymi pomidorami, dynią i serem feta
W ciepłej wodzie rozprowadzamy drożdże powoli dodajemy miód, sól i mąkę . Ciasto dokładnie wyrabiamy robotem planetarnym Russell Hobbs. Kiedy już będziemy mieli gładką masę, pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia tak długo aż ciasto zwiększy 2-krotnie swoją objętość. Ciasto po wyrośnięciu wałkujemy i formujemy w małe placki ja robię zawsze w formie serc. Każdy placuszek oplatam warkoczem z ciasta , smarując go roztrzepanym jajkiem i posypując sezamem. Na środek wykładam nadzienie. Nadzienie Składniki delikatnie łączymy ze sobą i przygotowujemy farsz Tak przygotowane chlebki piekę ok 25 min w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Podaje na ciepło z sałatką i sosem czosnkowym. Karnawałowe chlebki są świetną alternatywą dla tak popularnej ostatnio pizzy. Są tez bardzo oryginalnym daniem np. na kolację walentynkową.