Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie, szparagi, kurczak
Kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na 4 paski. Rozbijamy je tłuczkiem na jak najcieńsze filety, oprószamy pieprzem, papryką, solą i tymiankiem, smażymy po 2 minuty z każdej strony i odkładamy (patelni nie myjemy).Cukinię myjemy i kroimy w drobne paski, oprószamy przyprawami do cukinii i grillujemy na tej samej patelni, na której smażyliśmy kurczaka, aż warzywo zmięknie. Odkładamy. Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końce.Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni. Arkusz ciasta francuskiego rozwijamy i dzielimy na pół. Na każdej połowie układamy plasterek sera, kilka plasterków cukinii, plasterek kurczaka, jeszcze trochę cukinii i po 2 szparagi. Zawijamy w ciasto. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem z mlekiem i posypujemy sezamem. Podobnie postępujemy z drugim arkuszem.Pieczemy ok. 20 minut w 210 stopniach.