Sposób przygotowania:
Ciasto torcikowe
Jajka wybijamy i oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy żółtka i cukier a na koniec dodajemy obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Przełożyć masę do dużej blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach. Ciasto wyjmujemy z blaszki i odstawiamy do wystygnięcia. Budynie gotujemy z dodatkiem cukru i kawy. Studzimy i miksujemy z masłem. Wystudzony biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Dolny blat leciutko nasączamy ponczem i smarujemy powidłami. Na powidła wykładamy krem. Równo rozprowadzamy po blacie ciasta. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy przestudzoną żelatynę. Przygotowaną śmietanę wykładamy na krem i przykrywamy drugą częścią ciasta. Biszkopt lekko nasączamy i polewamy polewą czekoladową.