Sposób przygotowania:
Ciasto z masą serową
Ciasto: 2 całe jajka ubić z cukrem i migdałami, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, wszystko razem ubijać do 5 min, do ciasta dodać 4 żółtka i rozpuszczoną oraz przestudzoną margarynę, dokładnie wszystko wymieszać i na koniec połączyć z ubitą piana z 6 jajek. Ciasto wylać do niedużej formy wcześniej wyłożonej papierem. Piec w temp. 180st około 50 min. Masa serowa: Śmietanę wymieszać z jajkami i wlać na gotujące się mleko, gotować wszystko cały czas mieszając 3 min, po tym czasie mleko odstawić do całkowitego wystudzenia, zimne wylać na sitko wyłożone płótnem i dokładnie odcedzić powstały twarożek. Masło utrzeć z cukrem na gładki krem i cały czas ucierając dodawać po łyżce serek, kiedy mamy już krem serowy to dodać drobno posiekaną czekoladę, delikatnie wymieszać. Upieczone i ostudzone ciasto przeciąć na dwa placki, spód ciasta posmarować połową dżemu i całą masą serową, poukładać cząstki mandarynek i posmarować resztą dżemu, przykryć drugim ciastem. Wierzch ciasta polać rozpuszczoną białą czekoladą i udekorować skórką pomarańczową i wiórkami czekoladowymi. Odstawić do zastygnięcia.
edytaha